Hvem er jeg?

Jeg hedder Berit og jeg har været smertepatient i 13 år. Jeg gik fra kørestol til kettlebell og er smertefri, stærk og glad igen.

Jeg kæmpede med smerter i:

  • Nakke og hoved efter tre piskesmæld
  • Hovedpine og ansigtssmerter pga. Trigeminus Neuralgi
  • Bækken og ryg efter svær bækkenløsning
  • Underlivet efter to kejsersnit, syv operationskrævende ovariecyster, en sprængt blindtarm, efterfølgende bughindebetændelse og fjernelse af arvæv.
  • Knæene efter menisk- og bruskoperationer
  • Leddene pga. hypermobilitetssyndrom
  • Desuden: Stress, depression og overvægt.

Jeg blev undersøgt og diagnosticeret af alverdens specialister og behandlere på hospitaler, rygcentre, smerteklinikker – i offentligt og privat regi.

Og jeg blev opgivet.

Og var tæt på selv at give op.

For det var slet ikke sådan et liv, jeg havde forestillet mig og så langt fra det, jeg var vant til.

Jeg havde levet et godt og aktivt liv med gymnastik, dans og masser af hverdagsbevægelse og fra jeg var 13 år havde jeg trænet hold i den lokale gymnastikforening. Der var heller ingen tvivl om, at jeg ville være lærer og efter endt studie scorede jeg drømmejobbet: Gymnastik- og matematiklærer på en efterskole.

Lykken varede desværre kort, da jeg indenfor et år pådrog mig to piskesmæld og svær bækkenløsning. Jeg var så ramt, at jeg havde behov for hjemmehjælp og diverse hjælpemidler og sad i kørestol, når vi skulle ud af huset. Jeg fik smertestillende, nervemedicin og psykofarmaka og var til manuel behandling 2-3 gange om ugen. Sygemelding førte til afskedigelse og jeg var ødelagt både fysisk og psykisk.

Herefter fulgte 11 år med invaliderende smerter. Flere uheld, skader og operationer kom til. Det hele virkede så uoverskueligt. Der var ikke udsigt til, at jeg ville få det bedre og jeg blev stillet en førtidspension i udsigt i en alder af blot 28 år.

Men jeg ville ikke parkeres.

Jeg ville leve.

Jeg vidste, at jeg havde så meget at byde på.

Og ENDELIG fandt jeg i 2016 nogle kompetente coaches, som vidste en masse om smerter og træning. Engagerede mennesker, som så mig som et helt menneske, forstod mig og anerkendte mig. Jeg lærte at berolige mit stressede nervesystem og jeg opdagede, at min krop havde potentiale, selvom jeg var så langt nede.

Jeg blev smertefri. Fri af medicin og behandlinger.

Jeg er stærk og glad igen.

Og jeg tror på det samme for dig.

I dag er jeg i mit rette element; Jeg er selvstændig smertecoach og brænder for at få mit forløb ud. Jeg nyder hver dag at hjælpe og støtte og bruge mine pædagogiske og didaktiske kompetencer samt al den viden om krop og hjerne, som jeg har tilegnet mig.

Det bedste jeg kan forestille mig er en realitet: At være lyset i mørket og hånden i ryggen.